U bevindt zich hier: Home » Blog » Adobe Photoshop Fix

Adobe Photoshop Fix, de nieuwe gratis photoshop app van Adobe

Geschreven door | Geplaatst op 09-10-2015 door Photoshop Fix is de nieuwste foto bewerkingsapp van Adobe. De app is gratis en tot nu toe alleen verkrijgbaar voor de IPhone en IPad, let u wel op dat deze alleen verkrijgbaar is voor iOS 8 of hoger. De app kunt u gebruiken in 4 verschillende talen: Engels, Duits, Frans en Japans. Dit is de derde Photoshop app van Adobe.

Wat is het verschil tussen Adobe Photoshop Express, Mix en Fix?

Adobe kwam eerst uit met Photoshop Express, hiermee kon je snel foto’s aanpassen, bijsnijden, lichter of donkerder maken en rode ogen bewerken. Als tweede app kwam Adobe met Photoshop Mix. Deze app focust zich vooral op het uitsnijden en combineren van foto’s, het samenvoegen van lagen en verschillende ‘looks’ toepassen. Photoshop Fix lijkt een beetje op Photoshop Express, maar gaat veel dieper in op het bewerken en retoucheren van foto’s. Zowel portretten of ‘selfies’ als landschappen en objecten. U kunt met deze app elk detail van een foto aanpassen.

Beginnen met Adobe Photoshop Fix

Als u de app heeft gedownload en geopend vraagt deze eerst dat u inlogt. Als u al een Adobe ID heeft kunt u gewoon inloggen maar als u nieuw bent kunt u makkelijk een account aanmaken. Na het inloggen krijgt u een scherm te zien met voorbeelden hoe u uw foto’s kan bewerken. Na dit scherm kunt u aan de slag.

Als u op het plusje in de rechter bovenhoek drukt kunt u een foto kiezen die u wil bewerken. Dit kan uit verschillende mappen, zoals uw eigen IPhone, Facebook, Dropbox of u maakt zelf een foto.

Heeft u een foto geselecteerd, dan kan u meteen beginnen.

Mogelijkheden van Adobe Photoshop Fix

Onderaan staat de Photoshop Fix staat een balk met alle beschikbare ‘tools’. Wij zullen hieronder de tools kort toelichten en elke live voorbeelden geven van het gebruik.

Bijsnijden, draaien en spiegelen met de Crop tool
De eerste tool in de balk is de Crop tool, hiermee kunt u uw foto’s makkelijk bijsnijden, draaien en spiegelen.

Belichting en kleuren aanpassen met de Adjust tool
De tweede tool is Adjust. Dit is de eerste tool die ik gebruik om mijn foto te bewerken. Als eerste gebruik ik Exposure, hiermee kunt u snel de foto lichter of donkerder maken. Daarna gebruik ik Contrast. Zoals deze functie al zegt kunt u het contrast van de foto aanpassen. Met Saturation maak ik de foto warmer. Maar u kunt de foto dus ook koeler maken. In deze tool kunt u ook de schaduwen aanpassen met de functie Shadows, en highlights toevoegen met de functie Highlights.
Tool bewerkingen opslaan
Als u klaar bent met alle bewerkingen met deze tool kunt u op het vinkje rechts onder in de hoek drukken en dan zijn alle wijzingen opgeslagen en kunt u verder met de volgende tool. Als u een tool heeft gebruikt kunt u dit zien in het overzicht van de toolbalk, onder de tool is nu een blauwe streep verschenen.

*Tip: Sommige tools hebben een linker zijbalk, deze zijbalk verschijnt bij tools met een ‘brush’. Hiermee kunt u de grootte, hardheid en doorzichtigheid van de ‘brush’ veranderen. Bij de Paint tool kunt u ook de kleur veranderen.*


Objecten of lichaamsdelen van grootte veranderen met de Liquify tool
De derde tool in de balk is Liquify. Met deze tool kunt u bijvoorbeeld lichaamsdelen smaller maken of juist groter maken. Deze tool wordt vaak gebruikt bij tijdschriften om modellen en beroemdheden een maatje minder te geven of een borst en heup juist wat meer volume.

Oneffenheden wegwerken met de Healing tool
Healing is de vierde tool in de balk. Dit is de tweede tool die ik gebruik om mijn foto verder te bewerken. Met twee vingers kunt u makkelijk inzoomen zodat u details goed weg kan poetsen. Zoals u kunt zien zit er een duif op het dak, deze wil ik graag weg hebben. Daarvoor gebruik ik de functie Spot Heal. Deze tool gebruikt de omgeving van de foto om het ongewenste object, in mijn geval de duif, te vervangen. Deze functie is dus geen gum. In deze tool kunt u ook rode ogen bijwerken met de functie Fix Red Eye.
Foto’s zachter en harder maken met de Smooth tool
De vijfde tool in de toolbalk is Smooth. Met deze tool kunt een verschillende delen van de foto zachter of harder maken en lijnen verfijnen.
*Tip: Bent u bezig met een tool, dan kunt u de bovenbalk gebruiken om iets ongedaan te maken. U ziet daar twee pijltjes, de pijl naar links is ongedaan maken en met de pijl naar rechts kunt u een actie opnieuw doen. Naast de pijltjes ziet u ook een vraagteken, als u hier op drukt verschijnt er een stukje tekst met informatie over de tool.*


Foto’s in een paar vegen lichter of donkerder maken met de Light tool
De zesde tool is Light. Met deze tool kunt u delen van de foto lichter of donkerder maken.

Kleuren feller maken met de Color tool
Color is de zevende tool in de toolbalk. Hiermee kunt u verschillende delen van de foto een ‘pop of color’ geven of juist grauwer maken. Met deze tool wilde ik eerst de lucht van mijn foto feller maken maar omdat de lucht zo grauw en grijs is lukt dit niet goed. Foto’s met duidelijke kleuren zijn dus makkelijker te bewerken met deze tool.

Verven met de Paint tool
Paint is de achtste tool in de toolbalk. Dit is de derde tool die ik gebruik om de lucht in mijn foto blauwer te maken. Zoals de tool al zegt kunt u er eigenlijk mee verven. Kies de kleur die u leuk vindt en ga er mee los. Ook bij deze tool kunt u de doorzichtigheid, hardheid en grootte van de kwast veranderen.
Foto’s wazig maken met de Defocus tool
De negende tool in de toolbalk is Defocus. Hiermee kunt u de foto uit focus brengen, u maakt de foto dus wazig. U kunt dit met de gehele foto doen of met een gedeelte. Ook hierbij kunt u de hardheid en doorzichtigheid zelf aanpassen.

Hoeken donkerder maken of van kleur veranderen met de Vignette tool
De laatste tool in de balk is Vignette. Met deze tool u de hoeken van de foto donkerder maken door met de regelaar heen en weer te schuiven. U kunt ook de kleur en vorm aanpassen.

Opslaan van uw bewerkte foto

Als u helemaal klaar bent met het bewerken kunt u de foto opslaan in uw filmrol, delen op social media of opslaan in de bibliotheek van de app. Dit doet u door op het vierkantje met de uitstekende pijl te drukken in de bovenbalk.

Voordelen Adobe Photoshop Fix

  • Gratis te downloaden in de App Store
  • Geoptimaliseerd voor IPad
  • Overzichtelijk menu
  • Makkelijk opslaan
  • Verkrijgbaar in vier talen
  • Makkelijke toegang tot facebook, dropbox

PopulairOverige berichten

Nieuwsbrief aanmelden

* Verplichte velden

Een vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of bent u op zoek naar vrijblijvend advies voor uw website en/of drukwerk? Dan kunt u te allen tijden contact met ons opnemen.
Timeless Design
Annie M.G. Schmidtstraat 16
6921 TP Duiven
Gelderland
T.A.V. Frank van der Heijden
Tel: 0316 - 2000 16
Mobiel 06 53541887
E-mail: info@timelessdesign.nl
naar
boven
Copyright © Timeless Design 2014 | Alle rechten voorbehouden   |   Privacy Verklaring   |   Cookie Verklaring