Volg ons online:
TerugMet een QR-code verbinden met het Wifi Internet

Met een QR-code verbinden met het Wifi Internet

Leestijd:  2 minWist je dat je een QR-code kunt gebruiken om direct verbinding te maken met een WIFI internet? Ideaal voor (horeca) bedrijven en organisaties met gratis WIFI internet die het alle bezoekers makkelijk willen maken van dit netwerk gebruik te maken en het voordeel willen dat het personeel niet telkens lastig gevallen worden met vragen over het WIFI wachtwoord.
Met een QR-code verbinden met het Wifi Internet

Vooral voor horeca-bedrijven en openbare ruimtes is een openbaar gratis WIFI netwerk een toevoeging voor alle bezoekers. Tegenwoordig is het bijna een must om je klanten tevreden te houden. Echter wil je natuurlijk wel dat alleen je eigen bezoekers hier gebruik van maken. Je wilt enigszins wel controle over wie er van je WIFI netwerk gebruik maakt. Deze controle van je WIFI netwerk zal ervoor zorgen dat je gebruik moet maken van een wachtwoord of een speciaal toegangssysteem.

Tot nu toe hebben veel bedrijven gekozen voor een wachtwoord, met een bijkomend nadeel dat veel bezoekers de medewerkers moeten lastigvallen om te vragen wat dit wachtwoord is. Deze afleidingen wil je natuurlijk voorkomen bij het personeel, zeker op hele drukke momenten.

Gebruik een QR-code voor je WIFI netwerk

Ik los dit probleem op bij klanten door middel van een speciale QR-code. Door middel van deze QR-code, gedrukt op een tafelkaart, poster, placemat, sticker of standaard flyer zorg je ervoor dat het heel gemakkelijk is voor de bezoeker om te verbinden met je netwerk. De gebruiker hoeft het netwerk niet te zoeken en ook geen wachtwoord in te voeren. Het simpelweg scannen van de QR-code op je smartphone of tablet is voldoende om vrijwel direct een internet connectie op te stellen.

QR code verbinding met WIFI

De voordelen van deze QR code oplossing

  1. Iedereen kan direct verbinden met je netwerk zonder dat de naam van je WIFI modem/router en het wachtwoord vermeld hoeft te worden.
  2. Werkt op vrijwel elke smartphone / tablet met een camera.
  3. Kan gedrukt worden op elk soort drukwerk, voor zowel binnen als buiten.
  4. Je personeel wordt minimaal gestoord in hun werkzaamheden.
  5. Een QR-code verloopt niet en kan dus zo lang als je wilt gebruikt worden.

Heb je interesse?

Lijkt je dit een interessant oplossing voor je bedrijf? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Interessant artikel? Deel hem dan!Naar overzicht