Metatags Keywords & Zoekmachines 2012

Geplaatst op 11-10-2012 door Voor velen is het al een tijdje bekend dat keywords ofwel trefwoorden geen tot zeer minimale invloed hebben op je zoekmachineresultaten, maar soms hoor ik toch nog mensen, maar ook bedrijven wanneer ze het hebben over hun eigen website dat zij zich druk maken over de keywords voor de zoekmachineoptimalisatie.

Dit artikel heb ik geschreven om te bewijzen aan iedereen, dat je hierover niet druk meer hoeft te maken.

Welke zoekmachines moeten we onderzoeken?

We zullen hiervoor Google, Yahoo en Microsoft Bing gebruiken. Zij dekken samen 97% van alle zoekacties gebruikt op het internet.

Zoekmachine gebruik

Google gebruikt geen Meta Keywords

Het heeft een flinke tijd gekost tot dit officieel bekend werd gemaakt, maar het klopt dat Google geen gebruik maakt van Metatag Keywords. In het onderstaande filmpje legt Matt Cuts, een programmeur bij Google uit waarom dit geen deel invloed meer uitoefent in de zoekmachineresultaten.

Yahoo gebruikt geen Meta Keywords

Sinds 2009 gebruikt Yahoo al geen Meta Keywords meer voor zoekmachineresultaten, dit werd bekend gemaakt tijdens het 'Ask The Search Engines: Best Practices Edition' op het SMX East 2009 conference.

Bing gebruikt wel Meta Keywords

Voor zover bekend is gebruikt Microsoft in 2012 nog steeds keywords, maar heeft een zeer minimaal effect op de zoekresultaten en wordt voornamelijk gebruikt om spammers er mee te kunnen lokaliseren. Bing claimt dat dit slechts 1 van de 1000 verschillende punten is die onderzocht worden bij de waardering in zoekmachines.

Conclusie

Je hoeft je anno 2012 jezelf niet druk te maken over trefwoorden ofwel Meta Keywords. De enige partij die er gebruik van maakt is Microsoft Bing, en zij zelfs zeggen dat het effect zeer minimaal is.
U kunt beter uw tijd investeren in het schrijven van goede teksten voor uw site.

Bronnen
Zoekmachine gebruik
Bing & Keywords
Yahoo & Keywords

PopulairOverige berichten

Nieuwsbrief aanmelden

* Verplichte velden

Een vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of bent u op zoek naar vrijblijvend advies voor uw website en/of drukwerk? Dan kunt u te allen tijden contact met ons opnemen.
Timeless Design
Annie M.G. Schmidtstraat 16
6921 TP Duiven
Gelderland
T.A.V. Frank van der Heijden
Tel: 0316 - 2000 16
Mobiel 06 53541887
E-mail: info@timelessdesign.nl
naar
boven
Copyright © Timeless Design 2014 | Alle rechten voorbehouden   |   Privacy Verklaring   |   Cookie Verklaring