U bevindt zich hier: Home » Blog » Stage


Stage lopen bij Timeless Design

Geplaatst op 01-03-2014 door Vanaf februari 2014 is Timeless Design een officieel erkend leerbedrijf en beschikbaar voor stagaires die studeren in Vormgeving, Webdesign, Webdevelopment en Media. Sophie Zweers is onze eerste stagaire en zal zich hierbij introduceren.

Introductie van onze eerste stagiare "Sophie Zweers"

Hallo, ik ben Sophie Zweers en ik ben 18 jaar oud. Ik zit nu in het 2e jaar van Art & Design op het Rijn IJssel in Arnhem.

Ik loop nu meer dan een maand stage bij Timeless Design en ik heb al veel dingen geleerd. Ik heb onder andere al geleerd hoe het gehele proces van een logo maken in elkaar zit en waar je allemaal rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan de conceptfase, opdrachtinterDingen die wil gaan leren tijdens mijn stageperiode?
  1. •   Ontwerpen van logo's, visitekaartjes, briefpapier, flyers, folders en websites.
  2. •   Werken met diverse programma's Adobe Illustrator, Adobe Photoshop Etc.
  3. •   Communiceren naar de klant
  4. •   Zelfstandig een volledig project oppakken, van ontwerp tot oplevering
  5. •   Hoe het maken van een logo werkt.

Ik heb tijdens het schrijven van dit blogbericht nu 4 weken stage gelopen en al ontzettend veel geleerd.

Wat heb ik in mijn eerste periode al geleerd

Om goed te kunnen beginnen met het bedenken van een logo moet ik eerst 4 dingen weten. Eerst moet ik de naam van het bedrijf weten, welke kleuren zij gebruiken. Ook moet ik weten of zij een slogan onder het logo willen hebben en of ze de hele naam of alleen een pictogram als logo willen. Ik ga onderzoeken wat het bedrijf inhoud. Ook moet ik weten welke wensen en bedoeling het bedrijf heeft voor het logo. Voordat ik met het maken van concepten start, kan ik eerst nog inspiratie zoeken op het internet. De concepten van het logo maak ik in Illustrator, ik teken dan eerst een paar logo’s die ik later verder kan gaan uitwerken. Ik kan dan nog vormen en kleuren aanpassen.

Tussendoor laat ik mijn werk zien aan Frank, dan krijg ik feedback zodat ik daarna aan de verbeterpunten kan werken. Ik heb bijvoorbeeld de feedback gekregen dat ik voordat ik iets opstuur alles netjes in een bestand moet zetten en dat alles even recht staat uitgelijnd. Ook heb ik de feedback gehad dat ik een zekerder verhaal kan vertellen waarom ik bepaalde keuzes maak bij het maken van logo’s.

Wat ik nog wil leren op deze stage?

Ik wil mijn vaardigheden uitbreiden op gebied van logo design. Daarvoor wil ik vooral meer weten over hoe de Adobe programma’s werken en hier sneller en effectiever mee omgaan. Tot nu toe heb ik al meer geleerd over de Adobe programma’s en vind ik het leuk om steeds meer te leren en beter te worden. Ik heb nu vooral met Illustrator gewerkt, maar ik zou ook nog wel meer willen weten over hoe ik foto’s kan bewerken in Photoshop.

Inspiratie

Aan het einde van mijn opleiding zou ik graag wat meer willen kunnen in Photoshop. Ik heb op Youtube gezocht naar wat filmpjes met inspiratie. Ik heb een paar tutorials uitgezocht die laten zien hoe je foto’s kunt bewerken en tekeningen maakt in Photoshop. De dingen die je in de filmpjes ziet zou ik graag nog een keer willen leren.Bij deze tutorial kun je zien hoe je een zwevend eiland moet maken. Ik heb voor deze gekozen, omdat ik het er vet uit vond zien hoe ze iets kunnen maken wat eigenlijk in het echt niet bestaat, maar toch ziet het er best wel realistisch uit. Je kunt in dit filmpje ook zien dat er best wel veel werk in zit om zo iets te maken.Bij dit filmpje kun je zien hoe ze van een normaal landschap een soort van fantasy wereld kunnen maken. Ik vond deze wel heel erg gaaf gemaakt, omdat ze allemaal losse onderdelen samenvoegen waardoor het een geheel lijkt. Er zitten ook super veel details in en daardoor lijkt het best wel realistisch.

Conclusie

Ik heb het enorm naar mijn zin en heb al ontzettend veel geleerd en ik hoop de komende weken nog veel meer te leren bij Timeless Design.

PopulairOverige berichten

Nieuwsbrief aanmelden

* Verplichte velden

Een vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of bent u op zoek naar vrijblijvend advies voor uw website en/of drukwerk? Dan kunt u te allen tijden contact met ons opnemen.
Timeless Design
Annie M.G. Schmidtstraat 16
6921 TP Duiven
Gelderland
T.A.V. Frank van der Heijden
Tel: 0316 - 2000 16
Mobiel 06 53541887
E-mail: info@timelessdesign.nl
naar
boven
Copyright © Timeless Design 2014 | Alle rechten voorbehouden   |   Privacy Verklaring   |   Cookie Verklaring