Je eigen videos bewerken met de YouTube Video Editor

Geschreven door | Geplaatst op 22-01-2016 door Je eigen videos bewerken met de Youtube Video Editor In deze tijd is video eigenlijk niet meer weg te denken. Het wordt niet alleen gebruikt voor reclame, nee video’s maken is een “full time job” geworden. Het belangrijkste medium hiervoor is Youtube. “Youtubers” uploaden hier video’s om zo hun publiek te bereiken. En dat publiek blijft niet bij een paar duizend, sommige “Youtubers” hebben miljoenen abonnees. Het kanaal met de meeste volgers is die van de Zweedse PewDiePie. Hij heeft 40 miljoen abonnees.

Maar wat velen toch nog niet weten is dat je met YouTube ook video’s kan bewerken en zelfs helemaal maken. Met de Youtube video editor kun je gemakkelijk videobeelden knippen en plakken, videofragmenten en audio korter maken, foto's toevoegen en muziek en geluiden toevoegen. Hieronder zie je een stap voor stap beschrijving hoe je gemakkelijk een video kan maken in Youtube.


Als eerste ga je naar www.youtube.nl, daarna klik je rechtsboven in op 'inloggen'. Je kan gewoon inloggen met je Google account.

Youtube Inloggen

Log in met uw account en u kunt beginnen met het uploaden van een video.

Een video uploaden naar Youtube

Als je nog geen video’s hebt geüpload moet je dit eerst doen. Dit is het enige nadeel aan de Youtube Video Editor. Je kunt niet zo maar video bestanden in de video editor slepen, je moet ze eerst uploaden. Maar dit is erg simpel.

Klik rechtsboven in op 'Uploaden'.

Youtube Uploaden

Hierdoor kom je op het scherm waar je je video kan uploaden. Je kunt al meteen kiezen of je je video openbaar wil maken, verborgen wilt houden of op privé. Maar dit kan je ook later bepalen.Om een video bestand te selecteren volg je de instructies op het scherm. Zodra je een video bestand hebt geselecteerd kom je op een nieuw scherm. Youtube begint dan meteen met het verwerken en uploaden van je video. De snelheid van het verwerken is afhankelijk van de snelheid van je internet en de grootte van je bestand. Ondertussen kun je onder andere de titel van je video invoeren, een beschrijving en tags toevoegen en de video eventueel toevoegen aan een afspeellijst.

Youtube verwerken

Als je video klaar is met uploaden klik je op 'Gereed'. Je video staat nu online. Als je hem op privé of verborgen hebt gezet kunnen anderen je video niet vinden en zien. Deze instellingen kun je altijd wijzigen.

Youtube Uploaden Gereed

Als je nog een video wil uploaden klik dan rechtsonder op 'Meer video’s toevoegen'. Herhaal dit proces zo vaak totdat je al je video’s hebt geüpload die je wilde uploaden.

Beginnen met Youtube Video Editor

Nu je je video’s hebt geüpload kun je beginnen met bewerken.
Klik rechtsboven in op het icoontje van je account. Een verschijnt een pop-up scherm. Klik vervolgens op 'Creator Studio'.

Youtube Creater Studio

Hierdoor kom je op je 'Dashboard'. Hier kun je verschillende opties instellen zoals je videobeheer en je kanaal.

Youtube Dashboard

Klik linksonder op 'Maken'. Je krijgt dan een keuze menu. Al geselecteerd is de 'Audiobibliotheek'. Hier kun je gratis muziek downloaden voor je youtube video’s. Op deze muziek zit geen copyright. Ook kun je kiezen voor muziek met advertenties of geluidseffecten.

Youtube Audiobibliotheek

Klik als eerste op 'Videobewerkingsprogramma'. Hierdoor kom je op een nieuwe pagina waar je kunt beginnen met bewerken.

Youtube Begin

Het eerste wat je ziet is de tijdbalk waar je je video’s en geluiden naar toe kan slepen. De video’s die je in de tijdbalk kunt slepen staan al meteen voor je aangegeven.

Youtube balk

Maar je kunt veel meer toevoegen dan alleen een video of een geluidsfragment. Het rode balkje geeft aan bij welk onderdeel je nu bent. Het videocameraatje geeft je video’s aan. Het CC icoontje is voor “Creative Commons” video’s. Dit zijn video’s die je gratis kunt gebruiken. Als je op het camera icoontje klikt kun je foto’s toevoegen. Met het muzieknoot icoontje kun je muziek en geluiden toevoegen. Met het icoontje met de twee driehoekjes kun je effecten toevoegen aan je video. Deze effecten zet je tussen 2 videofragmenten in. Zo kun je leuke overgangencreëren in je video.
Met het A icoontje kun je tekst toevoegen in je video. Het vraagteken icoontje geeft wat extra informatie.

Kies de gewenste video uit je video bibliotheek en sleep hem in de tijdbalk. Er verschijnt dan meteen een scherm waar je een aantal dingen van de video kan aanpassen.

Youtube Video Aanpassen

*Tip: Rechtsonder zie je een vergrootglas met tijdbalk slider. Deze kun je verschuiven zodat je tijdbalk groter wordt en dus meer details van de video kan zien.*

Youtube tijdbalk loper Met 'Snelle oplossingen' kun je dingen aanpassen zoals de helderheid en contrast. Je kunt de video roteren en in slow motion zetten.

Het vinkje 'Een voorbeeld van effecten naast de originele video weergeven' is erg handig om aan te vinken omdat je dan een voorbeeld krijgt van de aanpassingen die je hebt gemaakt. Met ‘Filters’ kun je filters toevoegen aan je video, zoals een zwart/wit filter of een wazige filter.

Met 'Tekst' kun je verschillende teksten toevoegen aan je video fragment. Je kunt het lettertype, kleur en grootte aanpassen. Ook kun je de positie van de tekst aanpassen.

Met 'Audio' kunt je het geluid van de video aanpassen. Het is erg fijn dat je het volume helemaal uit kan zetten zodat je geen geluid van je video hoort als je er bijvoorbeeld muziek onder zet. Ook kun je de pannen, bas en hoge tonen wijzigen.

Deze tijdbalk loper beweegt mee met de video terwijl deze wordt afgespeeld. Niet alleen geeft de loper aan bij welke seconde je bent, als je de video op pauze zet kun je met het schaartje de video knippen. Terwijl de video op pauze staat kun je de loper ook bewegen naar elke gewenste plek.

Youtube video en/of audio korter maken

Wil je een video of audio bestand korter maken? Dit kan erg makkelijk. Als je het video bestand in de tijdbalk hebt gesleept heeft deze aan de linker en rechter kan een blauwe rand. Als je met de muis op deze rand gaat staan geeft deze 'Lengte iets aanpassen' aan. Je kunt deze rand dan heen en weer schuiven.

Youtube video korter

Als je deze blauwe rand niet ziet, klik dan op het video bestand en dan verschijnt deze. Dit is het zelfde voor de audio.

Een foto toevoegen aan een Youtube video

Een foto toevoegen aan je video is erg makkelijk. Als eerste klik je op het 'camera icoontje' en klik vervolgens op 'foto’s toevoegen aan project'.

Youtube foto toevoegen

Hierna verschijnt er een pop-up menu waar je kunt kiezen uit foto’s die je al eens hebt geüpload (dit kunnen ook foto’s zijn die je al eens hebt gebruikt met je Google account, zoals op Google+), zoeken in je fotoalbums, of een foto uploaden vanaf je computer.

Youtube foto kiezen

Via 'Foto’s uploaden' heb ik het Timeless Design logo geüpload.

Youtube foto selecteren

Muziek en geluiden toevoegen aan je Youtube Video

Alle muziek die je kan gebruiken staat in de audiobibliotheek. Als je op het 'muzieknoot icoontje' klikt krijg je alle gratis muziek te zien die je kan gebruiken. Je kunt ook op genre zoeken.

Youtube Audio toevoegen

Kies een nummer uit de lijst en sleep hem naar 'Sleep audio hier naartoe'. De audio is nu toegevoegd. Er verschijnt dan meteen een scherm waar je een aantal opties aan kan passen zoals het volume.

Youtube Audio aanpassen

Welke muziek kan ik wel en niet gebruiken in mijn Youtube Video?

Klik links op 'audiobibliotheek' onder 'Maken'.

Youtube Audiobibliotheek

Zo kom je in de audiobibliotheek van Youtube.

Youtube Gratis Muziek

Als eerste zie je de gratis muziek, deze muziek kan je altijd gebruiken.
Typ de titel van het nummer dat je hoort in het video bestand in 'Zoek muziek'. Als het nummer dan niet verschijnt kan het zijn dat het nummer tussen de muziek met advertenties staat. Verschijnt het nummer wel, dan kan er eventueel een klein poppetje bij staan. Klik daar op want dit is erg belangrijk.

Youtube Gratis Muziek Zoom in

Youtube Audio voorwaarden poppetje

Youtube Gratis muziek voorwaarden

Je kunt het nummer dan gewoon gebruiken maar je moet dan bepaalde dingen in de beschrijving van de video zetten, zodat mensen kunnen zien van wie het nummer is. Als dit poppetje er niet bij staat hoef je dus niks toe te voegen in de beschrijving van de video.

Als tweede zie je de muziek met advertenties.
Deze muziek kun je niet downloaden. Deze tab is er alleen om te laten zien welke muziek je wel en niet kan gebruiken voor en video. Als je bijvoorbeeld een video bestand hebt waar op de achtergrond een liedje van Beyonce wordt afgespeeld, kijk dan eerst even naar de voorwaarden van het nummer. Er zitten vaan auteursrechten op.

Om te checken of je het video bestand kan gebruiken zoek je het nummer op dat je in het video bestand hoort en klik je erop. De voorwaarden komen dan tevoorschijn.

Youtube Muziek met advertenties voorwaarden

Zoals je ziet kun je Sorry van Justin Bieber gewoon gebruiken, alleen kan je video dan niet worden bekeken in Duitsland omdat Duitsland aparte wetten heeft over muziek. Ook kunnen er advertenties verschijnen voordat je video begint. De eigenaar van de auteursrechten mag inkomsten genereren van deze advertenties.

Youtube Muziek met advertenties voorwaarden

Veel nummers van bekende bans of zangers (zoals de top40) kan je niet gebruiken voor je video. Als je dit wel doet kan je video geblokkeerd worden of het geluid kan worden gedempt.

Als derde zie je de geluidseffecten.

Youtube Geluidseffecten

Deze geluidseffecten kun je downloaden naar je eigen computer, dus niet naar het videobewerkingsprogramma!

Links van de naam van het geluid is de play knop. Als je daar op klikt kun je het geluid afspelen. De balk rechts van de naam geeft aan hoe populair het geluid is. Het pijltje met de streep eronder is de download knop. Als je hier op klikt wordt het geluidseffect meteen gedownload naar je computer.

Een spraakfragment toevoegen aan een Youtube video

Wil je graag een spraakfragment toevoegen? Dit kan maar wel via een kleine omweg. Neem je spraak dan op via je camera. Afhankelijk van de kwaliteit van de microfoon in je camera kun makkelijk een goede spraakfragment opnemen met je camera. Het maakt niet uit of je iets op het beeld ziet want dit beeld ga je toch niet zien in het videobewerkingsprogramma. Upload het bestand zoals eerder beschreven in deze blog, en dan staat deze in het bewerkingsprogramma. In plaats van de video in de tijdbalk te slepen waar de video zou moeten staan, sleep je hem naar het audio gedeelte van de tijdbalk. Alleen het geluid van de video is nu te horen.

Video afronden

Ben je tevreden met je video? Dan kun je de video gaan publiceren. Dit doe je door rechtsboven in op 'Video maken' te klikken. Zodra je hier op klikt wordt je video meteen geüpload. Dus zorg dat alles helemaal klaar is want je kunt de video daarna niet meer aanpassen. Als je op 'Video maken' hebt geklikt kom je op een nieuwe pagina.

Youtube video afronden

Zoals je ziet heeft de video nog geen titel en geen goede beschrijving. Dit kun je makkelijk aanpassen door op het potloodje boven de titel te klikken.

Youtube video afronden

Je komt nu op de pagina waar je die dingen aan kan passen.

Youtube video afronden

Je kunt een nieuwe titel invoeren, de beschrijving aanpassen, tags toevoegen en een miniatuur aanpassen als je wil.

Youtube video afronden

Als je klaar bent met het aanpassen van deze onderdelen klik je op 'Wijzigingen opslaan' en dan is je video helemaal klaar. Je video staat nu online!

Conclusie

Deze youtube video editor is erg makkelijk te gebruiken als je net begint met video’s maken. Alles is erg overzichtelijk en snel te vinden. Je kunt veel gratis muziek gebruiken en je ziet meteen hoe de video er uit komt te zien in Youtube. Ook slaat het bewerkingsprogramma alles automatisch op, dus je kunt op elk gewenst moment verder gaan met bewerken.

Als je er echt over na zit te denken om professioneler te werk te gaan, is Youtube Video Editor niet erg geschikt. Kijk dan bijvoorbeeld naar Adobe Premiere Pro, Sony Vegas Pro of Final Cut Pro X (deze is alleen voor Apple). Voor deze programma’s moet je wel betalen. Als je een van deze programma’s gaat gebruiken, kijk dan veel tutorials want deze programma’s zijn op het begin best lastig om mee te werken.

PopulairOverige berichten

Nieuwsbrief aanmelden

* Verplichte velden

Een vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of bent u op zoek naar vrijblijvend advies voor uw website en/of drukwerk? Dan kunt u te allen tijden contact met ons opnemen.
Timeless Design
Annie M.G. Schmidtstraat 16
6921 TP Duiven
Gelderland
T.A.V. Frank van der Heijden
Tel: 0316 - 2000 16
Mobiel 06 53541887
E-mail: info@timelessdesign.nl
naar
boven
Copyright © Timeless Design 2014 | Alle rechten voorbehouden   |   Privacy Verklaring   |   Cookie Verklaring