Opstellen van een identiteit van het bedrijf / product

Een plan van aanpak / werkwijze dat wordt gebruikt door een bedrijf om haar identiteit en boodschap naar haar doelgroepen te communiceren

Hoe wil jij dat jouw klant jou ziet?

Dat is in essentie waarbij je in dit proces mee bezig houdt. Bij het opstellen van een brandidentiteit ben je bezig met de visualisatie van jouw als bedrijf (uiterlijk) en wat jou hierin uniek en speciaal maakt. Het omvat meerdere dingen zoals:

  • Je logo ontwerpen je huisstijl zoals visitekaartjes
  • Bijkomende visuele uitingen zoals flyers, folders en ander drukwerk
  • Digitale communicatie zoals je website, e-mails en zelfs facturatie
  • De manier waarop je communiceert (tone of voice)

Het doel is een duidelijk merkbeeld neer te zetten waaruit je communiceert en hiermee te zorgen dat je klant jouw zo goed mogelijk herkent, dat je goed opvalt en voornamelijk dat je klant hetzelfde gevoel over jou heeft als dat jij in gedachten had.

Door een identiteit te bepalen voor je bedrijf en/of product kun je veel gerichter, krachtiger en beter communiceren en reclame maken. Ook kun je veel beter en sneller je gedefinieerde doelgroep bereiken en je doelen bereiken.

U of jij, sjiek of casual, groot of klein, snel, flexibel?

De juiste tone of voice van zowel de communicatie naar je klanten als alle visuele communicatie is enorm belangrijk. De manier waarop je communiceert heeft direct impact op hoe de klant jouw ervaart.

Jouw doelen over hoe jij als bedrijf en of je product in de markt gezet moet worden bepaalt welke identiteit er gebruikt moet worden. Ik help bedrijven bij het opstellen en achterhalen van deze identiteit en help bedrijven bij alle aspecten van visualisatie.

Tip: Wil je persoonlijker, vriendelijkheid en klantenbinding uitstralen?
Dan is het wellicht beter dat je in je communicatie jij-vorm gebruikt.  In U-vorm communiceren doe je namelijk vaak met mensen die je niet kent, en tutoyeren begint vaak zodra je die persoon al een tijdje kent of vertrouwt. Veel mensen ervaren jij-vorm communicatie als toegankelijker en vriendelijker

Waar ligt de focus? Op de medewerkers of het product?

In sommige bedrijven ligt de kracht niet in de producten en/of diensten maar juist in de medewerkers. Het kan dan heel slim zijn juist hier op te focussen. Maar hoe doe je dat? Ik help bedrijven bij het opstellen van deze aspecten.

Moet de focus juist op het product liggen? Dan is het heel belangrijk de juiste aspecten van het product in beeld te brengen zodat je klant je goed kan beoordelen. Daarbij voorkomen we het liefst de standaard 'Goed, slim en goedkoop' aspecten en zoeken we samen echt naar wat jouw product uniek maakt.

Wat krijg ik dan concreet?

Door middel van gestructureerde vragenlijst en persoonlijke sparringsessies geef ik nieuwe en beginnende bedrijven krachtigeinspiratievolle en direct toepasbare inzichten in het opbouwen en achterhalen van alle aspecten van je identiteit.

Met dit opgestelde identiteit help ik bij het visualisatie proces door dit te vertalen naar een huisstijl, drukwerk zoals visitekaartjes, flyers, folders, presentaties, digitale mails, social media post en andere reclame uitingen en help ik je bij het opzetten van een werkwijze, methode of unieke formule. Ik help dus bij het bedenken, opzetten en de uitwerking van dit gehele proces zodat je krachtig en gefocussed verder kan met je nieuwe / verbeterde branding.

Hulp nodig bij het opstellen van jouw brandidentiteit?

Elk bedrijf is uniek en daardoor ook elke situatie. In een vrijblijvend gesprek wordt het al snel duidelijk wat er moet gebeuren en welk soort design en mogelijkheden het beste bij je (bedrijf) past. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Heb je interesse of heb je een vraag?

Aarzel dan niet contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan mij telefonisch bereiken of per email. Heb je een snelle of korte vraag? Dan kun je mij ook bereiken op WhatsApp via onderstaand mobiele nummer. In de meeste gevallen kan ik direct reageren. Ik help je graag.
Contact opnemen Whatsapp me