Folders, brochures en boeken

Ik help bedrijven bij het ontwerp van folders, brochures, boeken, catalogussen en andere soorten drukwerk waarbij meerdere pagina's wenselijk zijn.

Uniek en op maat gemaakt

Ik help bedrijven bij het ontwerp van folders, brochures, boeken, catalogussen, whitepapers, handouts en andere soorten drukwerk waarbij meerdere pagina's wenselijk zijn. Zodra je net even wat meer wilt vertellen of net wat meer ruimte wilt gebruiken voor fotografie zit je al snel aan meerdere pagina's. Bij meerdere pagina's ga je al snel ook naar een meer gestructureerde indeling. Denk hierbij aan duidelijke onderverdeling in koppen, paginanummering en wellicht zelfs een inhoudsopgave.

Brochures kunnen ontworpen worden in allerlei formaten, waarbij een A4 formaat het meeste voorkomt, kan ik je ook helpen bij andere indelingen zoals vierkante, liggende of kleinere formaten. Of je nu kiest voor enkele of tientallen pagina's.Verschil tussen een folder en brochure? Officieel gesproken bestaat een folder uit één gevouwen vel papier waarbij je door middel van vouwtechnieken meerdere pagina's creëert en bij een brochure worden meerdere vellen papier aan elkaar gemaakt door middel van lijm of nietjes.

De leesbeleving optimaliseren

Daarbij krijgt de bezoeker ook een andere leesbeleving, omdat ze twee kanten/pagina's tegelijk voorzich zien. Dit heeft visueel meer impact dan één velletje van een flyer. Er moet dus goed nagedacht worden over positionering van de tekst, maar ook een juiste balans in afbeeldingen om te voorkomen dat alles niet chaotisch druk overkomt en natuurlijk moet alles een logische indeling en volgorde krijgen.

Het een bekende techniek om afbeeldingen te plaatsen in een groot of zelfs paginavullende vlak. Zo ziet de lezer in één oogopslag een dusdanig groot visueel verschil in het ontwerp waardoor het gelijk duidelijk is dat een verhaal is geëindigd, en een nieuw begint. Deze technieken en andere kleine nuances neem ik standaard mee in het ontwerp van een brochure, folder en/of boek.

Prijzen en mogelijkheden

Natuurlijk is elke situatie en aanvraag uniek en heeft elk ontwerp ook verschillende wensen en eisen. Ik maak daarom graag een prijs op maat op basis van je wensen, zodat je nooit teveel betaald en precies krijgt wat je wilt. Hieronder vind je verschillende prijsschattingen voor diverse ontwerpmogelijkheden. Heb je een unieke aanvraag? Neem dan altijd eerst contact met mij op.
Ontwerpmogelijkheden
Vanaf
Ontwerp per pagina
Unieke opmaak, afbeelding & fotobewerking en illustraties.
25 - 75 euro
Professionele opmaak per pagina
Extra tijd voor professionele en unieke opmaak, afbeelding & fotobewerking en illustraties. Inclusief 2 wijzigingsrondes.
75 - 100 euro
Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw en drukwerkkosten.

Heb je interesse of heb je een vraag?

Aarzel dan niet contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan mij telefonisch bereiken of per email. Heb je een snelle of korte vraag? Dan kun je mij ook bereiken op WhatsApp via onderstaand mobiele nummer. In de meeste gevallen kan ik direct reageren. Ik help je graag.
Contact opnemen Whatsapp me