Een huisstijldocument voor het bedrijf

In een huisstijldocument beschrijf je alle visuele aspecten van de huisstijl van het bedrijf. Hierbij kun je denken aan toepassing van het logo, lettertypes, kleuren en meer...

Visuele communicatie op één lijn

In een bedrijf is het belangrijk dat alle medewerkers op één lijn staat als het gaat om communicatie en omgang naar je klanten. Daarbij is het visuele aspect ook belangrijk. Door middel van een huisstijldocument informeer je elke medewerker hoe zij om moeten gaan met visuele communicatie. Denk hierbij aan opmaak van documenten, emails en social media post. 

Een huisstijldocument is als het ware een handleiding die je medewerkers traint de juiste visuele opmaak te hanteren. Maar het is ook een handleiding voor toekomstige projecten met bedrijven waarmee je samenwerkt die de huisstijl moeten toepassen. Zo kan het overhandigen van een huisstijldocument naar een app-bouwer of softwareontwikkelaar verstandig zijn om het behoud van de huisstijl te garanderen.

Een huisstijldocument kan zowel als een digitaal document (PDF) als een gedrukt exemplaar worden opgeleverd.

Wat leg je vast in een huisstijldocument?

Er zijn geen vaste elementen waaraan een huisstijldocument moet voldoen. Het ligt er meer aan in welke soort situaties het bedrijf er gebruik van maakt. 

Enkele veelvoorkomende elementen in een huisstijldocument zijn:

  • Plaatsing en gebruik van het logo.
    Denk hierbij aan postitie, formaat en plaatsing combinatie met andere objecten.
  • Kleurcodes (RGB, CMYK, PMS, HEX)
  • Lettertypes en lettergroottes (typographie)
  • Richtlijnen voor designelementen zoals watermerken, illustraties, fotografie en eigen materiaal.
  • Toepassing en gebruik van spreuken, slogans en taglines. 

Op basis van de communicatie binnen en buiten het bedrijf zal het huisstijldocument hierop aansluiten. Gebruik je bijvoorbeeld veel social media? Dan is het zeker verstandig hiervoor richtlijnen mee te nemen.

Huisstijldocument voor jouw bedrijf?

Ben je op zoek naar een logodesign in combinatie met een huisstijldocument of heb je op dit moment al een logo en ben je alleen op zoek naar een alleenstaand huisstijldocument als toevoeging? In beide gevallen kan ik je helpen. Tijdens een vrijblijvend gesprek kan ik je precies aangeven welke elementen voor jou interessant zijn om op te nemen in de documentatie en op basis daarvan ook een goede prijsrichting geven.

Heb je interesse of heb je een vraag?

Aarzel dan niet contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan mij telefonisch bereiken of per email. Heb je een snelle of korte vraag? Dan kun je mij ook bereiken op WhatsApp via onderstaand mobiele nummer. In de meeste gevallen kan ik direct reageren. Ik help je graag.
Contact opnemen Whatsapp me