Een logo digitaliseren / opnieuw opbouwen

Het kan gebeuren dat je geen toegang (meer) hebt tot de bronbestanden van je logo en je hierdoor geen vector formaat meer hebt. Ik help je met het digitaliseren en opnieuw opbouwen van je logo.

Digitaliseren van je logo

In veel soorten drukwerk wordt een vector-formaat van je logo verwacht. In een vector bestand gaat de kwaliteit van je logo niet verloren bij het verkleinen of vergroten. Dus of je nu je logo gebruikt op een flyer of wilt gebruiken als belettering op je auto, je hebt altijd de beste kwaliteit.

Indien je geen toegang (meer) hebt tot deze vector bestanden of deze nooit hebt gehad, kan ik je helpen met het digitaliseren van je logo. Hiermee bouw ik als het ware het logo opnieuw op. 

Je krijgt alle bronbestanden opgeleverd in diverse vector formaten zoals EPS, AI, PDF en SVG (web) formaat.

Gedigitaliseerde logo's kun je gebruiken voor alle soorten drukwerk zoals flyers, folders, visitekaartje, belettering voor je auto, gevelbelettering maar ook voor het web en social media.

Digitaliseren met een update

Wil je naast het digitaliseren ook een kleine update van je logo? Geen probleem. Ik zie vaak bedrijven dat die al jaren hetzelfde logo gebruiken en nog steeds tevreden zijn, geen interesse hebben in een compleet nieuw logo, maar liever een kleine update willen.

Denk hierbij aan het opnieuw uitlijnen, ander lettertype, vergroten of verkleinen van elementen of het simplificeren van het symbool.

Hiermee voorkom je dat het nieuwe logo drastisch verschilt met wat je nu al hebt, maar toch van alle voordelen geniet van een opnieuw opgebouwd logo dat klaar en ingericht is voor alle mediums.

Het achterhalen van een lettertype (traceren)

Het kan ook voorkomen dat het onduidelijk is welk lettertype gebruikt is een ontwerp. Daarbij is een heel normaal dat teksten in designs 'geoutlined' worden waarbij de tekst daarna niet meer bewerkbaar is en dus ook niet meer achterhaalt kan worden in welk lettertype het geschreven is.

Dit kan erg vervelend zijn als er wijzigingen of toevoegingen in de tekst moeten komen. Ik heb verschillende tools en technieken tot mijn beschikking waarbij ik deze 'geoutlinede' teksten alsnog kan analyseren/traceren en kan uitzoeken welk lettertype gebruikt is.

In de meest slechte situatie waarbij zelfs in de analyse niet exact het lettertype kan vinden, kan ik alsnog lettertypes presenteren die heel erg in de buurt komen en waarbij je nauwelijks verschil ziet. Zo krijg je dus wel de mogelijkheden om alles te bewerken zoals je wilde zonder dat het design er visueel anders uit gaat zien.

Kan ik je helpen?

Heb jij hulp nodig of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op. 

Heb je interesse of heb je een vraag?

Aarzel dan niet contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan mij telefonisch bereiken of per email. Heb je een snelle of korte vraag? Dan kun je mij ook bereiken op WhatsApp via onderstaand mobiele nummer. In de meeste gevallen kan ik direct reageren. Ik help je graag.
Contact opnemen Whatsapp me