Ontwerp van een trendy logo

Ik help bedrijven bij het ontwerp van trendy logo's die rekening houden met de laatst technische eisen (medium-toepassing) en de laatste marketingtechnieken

Een goed logo houdt rekening met de weergave op elk platform

Trendy is een breed begrip waarbij persoonlijke smaak een groot onderdeel is. Maar trendy is ook rekening houden met wat er nu belangrijk gevonden wordt in de markt als het gaat om techniek en marketing. In de afgelopen jaren zijn de hoeveelheid platformen waarop bedrijven communiceren drastisch gestegen en het is belangrijk dat je met jouw logo meegaat in deze trend. Denk hierbij aan de verschillende soorten social media kanalen.

Het is uiterst belangrijk dat je logo op elk platform goed zichtbaar is. Of dit nu social media is, drukwerk, digitale mailing of op een app op een smartphone of tablet. De logo's ik die ontwerp houden altijd perfect rekening met deze toepassingen zodat je nu en in de toekomst de zekerheid hebt van de juiste uitstraling.

Responsive logo's

Wellicht heb je de term 'responsive' wel eens gehoord als het gaat om websites. Waarbij de opmaak en structuur van de website zich aanpast aan de breedte van het scherm en zo een perfecte weergave garandeert voor pc, tablet en mobiel. Deze techniek zien we nu ook terug in logo-designs. Logo's mogen zich nu aanpassen op basis van het medium en weergavegrootte.

Indien het logo groot wordt weergegeven, is er uiteraard ruimte voor veel meer details. Echter als het logo klein wordt weergegeven, zoals bijvoorbeeld bij een social media avatar of app icoon, is het wellicht handig het logo te stileren en vereenvoudigen zodat het optimaal en scherp weergegeven kan worden. Tijdens het logo ontwerp houd ik altijd rekening met deze belangrijke trendy factoren.

Een responsive logo is een hele mooie designtechniek als je kiest voor een gedetailleerde logo en toch zonder problemen gebruik wil maken van mediatechnieken waarbij een kleine logo vereist is.

De juiste kleurenpsychologie

Als je denkt een eco, denk je waarschijnlijk aan groen, denk je aan water, kies je voor blauw en de kleur van de liefde...dat is rood. Iedereen heeft bewust en onbewuste een gevoel of idee bij bepaalde kleuren. De balans van de juiste kleur en communicatie is enorm belangrijk. Een verkeerde keuze in kleur kan zorgen voor een compleet verkeerde vorm van visuele communicatie.

Bij kleurenpsychologie is er precies onderzocht gevoelens en aannames mannen en vrouwen hebben bij specifieke kleuren. Door middel van deze kennis kun je een doordachte en goed onderbouwde kleurkeuze maken voor je logo en huisstijl. Bij alle logo's die ik ontwerp wordt er aandachtig gekeken naar al deze aspecten en leg ik uit hoe er tot bepaalde kleurkeuzes is gekomen.

Visie over logoanimatie en video

Videos worden steeds en steeds belangrijker. Waarbij we eerst het logo alleen nog gebruikte op de website en in drukwerk zijn we al jaren gewend ook YouTube en andere videoplatformen te gebruiken in onze marketingtechnieken. Maar ook dit groeit elk jaar verder, met meer social media platformen zoals Instagram en TikTok.

Een onderdeel die we hierin kunnen meenemen is het vooraf bedenken hoe de onderdelen in het logo geanimeerd kunnen worden. Dit betekend dat hier nauwkeurig rekening mee moet worden gehouden in de opbouw van het logo. Ik denk graag met bedrijven mee, die graag aan de gang gaan met video, hoe we deze elementen mee kunnen nemen in het ontwerp van het logo.

Wil jij ook een trendy logo design?

Elk bedrijf is uniek en daardoor ook elke situatie. In een vrijblijvend gesprek wordt het al snel duidelijk wat er moet gebeuren en welk soort design en bijhorend logo pakket het beste bij je (bedrijf) past. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

Heb je interesse of heb je een vraag?

Aarzel dan niet contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Je kan mij telefonisch bereiken of per email. Heb je een snelle of korte vraag? Dan kun je mij ook bereiken op WhatsApp via onderstaand mobiele nummer. In de meeste gevallen kan ik direct reageren. Ik help je graag.
Contact opnemen Whatsapp me