U bevindt zich hier: Home » Websites » Responsive Design
Websites voor Smartphones & Tablets

Websites voor Smartphones & Tablets

Met responsive design maak je de website perfect passend op Smartphones & Tablets

Responsive design is een websitetechniek waarbij de breedte en hoogte van de pc of mobiele media van de bezoeker continu wordt gemonitord en waarbij de website zich hierop live aanpast. Responsive design is een geweldige oplossing om uw website op elke pc en mobiele media volledig en goed zichtbaar te maken, ongeacht het systeem, de breedte van de monitor of ingestelde resolutie

Voor wie is responsive design interessant?

Responsive design is interessant voor iedereen die zijn/haar website goed zichtbaar wilt hebben op mobiele media zoals iPhones, iPads of andere handhelds of smartphones.

Daarnaast kan responsive design ook interessant zijn als u uw huidige site toegankelijker en gebruiksvriendelijker wilt maken voor uw bezoekers.

Hoe werkt responsive design?

Responsive design is een techniek waarbij op elk moment de hoogte en breedte van de internet browser gemonitord wordt. De websitebouwer kan voor uw website per hoogte en/of breedte verschillende opmaken ontwerpen.

Het design, de teksten, afbeeldingen en linkjes worden live aangepast op de breedte en of hoogte van de browserscherm van de bezoeker.

Als u gebruik maakt van responsive design worden deze instellingen voor de pc, laptop, iPad, handheld en mobiele telefoon allemaal verwerkt in 1 versie/bestand.

Welke technieken worden hierbij gebruikt?

Een site die op een pc bekeken wordt, heeft voldoende ruimte voor tekst, plaatjes en een duidelijke navigatie, maar als deze op een mobiele telefoon wordt bekeken is het wellicht beter om sommige, misschien minder relevante, onderdelen te verbergen, om zo de site zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk mogelijk te houden.

Daarnaast kan het verbergen van elementen de snelheid van het laden enorm verbeteren, wat uiteraard enorm belangrijk is voor de bezoekers die met een mobiel uw website bekijken. De visuele technieken liggen dus voornamelijk op het tonen/niet tonen van elementen, grootte van objecten, en structuur/volgorde van objecten. Deze visuele technieken worden allemaal gerealiseerd door CSS en javascript codering en dus voor elke moderne browser beschikbaar.

Voordelen van responsive designUw website toegankelijker maken
Uw website is voor elk medium beschikbaar, u hoeft bijvoorbeeld geen speciale mobiele website te ontwikkelen.

Uitbreidingen en wijzigingen zijn Goedkoper en effici├źnter
Doordat alle versies beheert worden met 1 bestand bewerkt u uw website gelijk voor alle versies, dit bespaart u tijd en geld.

Uw website is gebruiksvriendelijk voor elke pc en mobiele media
Uw website is altijd perfect zichtbaar, geen overbodige scrollbalken en geen drukke overvolle website.
Voor elk medium, voor elke breedte en hoogte uw website perfect in beeld.

Kosten & mogelijkheden van responsive design

Het is enorm lastig om de kosten van responsive design te berekenen. Dit omdat met elk object op elke beschikbare pagina van uw website rekening gehouden moet worden.
De grootte van uw website en de hoeveelheid pagina's met een uniek ontwerp hebben dus veel invloed op de hoeveelheid werk. Daarnaast is er veel keuze in hoe u responsive design wilt toepassen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen alleen tablets en smartphones te ondersteunen, maar u kunt er ook voor kiezen de site fullscreen te maken.

Smartphones (standaard)
Liggende versie + staande versie
(320px x 480px resolutie)

Groot formaat Smartphones (iPhone 5, Blackberry, HTC)
Bredere Liggende versie
(520px resolutie)

Tablets (standaard)
Liggende versie + staande versie
(800px + 1024px resolutie)

Standaard fullscreen
breedbeeld versie
(1400px resolutie)

Geavanceerd fullscreen
breedbeeld versie
(1600px resolutie)

Ultra Geavanceerd fullscreen
breedbeeld versie
(1900px resolutie)

Om een goed beeld te krijgen van de kosten is het noodzakelijk eerst de website en de wensen goed in beeld te brengen. Neem met ons contact op als u benieuwd bent wat wij voor u kunnen betekenen.

Een vrijblijvende offerte?

Heeft u vragen, wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen of bent u op zoek naar vrijblijvend advies voor uw website en/of drukwerk? Dan kunt u te allen tijden contact met ons opnemen.
Timeless Design
Annie M.G. Schmidtstraat 16
6921 TP Duiven
Gelderland
T.A.V. Frank van der Heijden
Tel: 0316 - 2000 16
Mobiel 06 53541887
E-mail: info@timelessdesign.nl
naar
boven
Copyright ┬ę Timeless Design 2014 | Alle rechten voorbehouden   |   Privacy Verklaring   |   Cookie Verklaring